Schilder in Den Dolder nodig?

Vergelijk gratis offertes van schilders en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Schilderwerk Den Dolder

Voor echt mooi schilderwerk in Den Dolder schakel je een ervaren schilder in. Je kan een schilder inhuren voor het verven van je muren en plafond, maar ook voor het lakken van de deuren, ramen en je traptreden. Op zoek naar een expert in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna zo spoedig mogelijk tot 5 offertes van schildersbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je wat een schilder voor je kan betekenen, en welk schilderwerk je uit kunt besteden. Je vindt hier praktische informatie over het uurtarief van een schilder en krijgt bovendien een paar hele handige bespaartips!

Gratis offertes vergelijken!

Vergelijk gratis en zonder verplichtingen verschillende offertes!

Vind een erkende schilder!

Kies voor een schilder in je eigen regio.

Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Waarvoor kan ik een schilder inhuren?

Schilders zijn in te huren voor verschillend binnen- en buitenschilderwerk. Het eerste waar men vaak aan denkt is het sauzen van de muur of het spuiten van het plafond: toch zijn er nog veel meer verschillende werkzaamheden waarvoor je een vakman kunt inhuren. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de trap of het lakken van je kozijnen.

Het voordeel van een vakman is dat je een persoonlijk advies krijgt. Bovendien zijn de werken correct uitgevoerd met de juiste voorbereiding waardoor ze extra lang meegaan.

Verschillende soorten schilderwerken waarvoor je een schilder kunt inhuren zijn:

 • De binnenmuren en plafonds: een frisse kleur geeft je huis een compleet ander uiterlijk. Bovendien is een plafond na een paar jaar een beetje vergeeld, wat een slordige uitstraling geeft. Het sausen of spuiten van de muren en plafonds zorgt voor een prachtige en nette uitstraling in je huis.
 • Traptreden: het schuren en verven van de trap is één van de meest gefreesde klussen. De vakman kan de traptreden verven of lakken. In het laatste geval blijft het blanke hout zichtbaar, wat zorgt voor een warm en authentiek uiterlijk.
 • Saus- en spuitwerk: je kunt je huis zowel laten sauzen als spuiten. Sauzen houdt in dat de vakman met een kwast of roller de muur verft. Spuiten is goedkoper omdat de verf met een spuitmachine in rechte banen op het oppervlak wordt gespoten.
 • Binnen- en buitenkozijnen: de kozijnen moeten eens in de 7 tot 10 jaar opnieuw geschilderd of gelakt worden. Zo wordt het hout beschermd tegen neerslag. De vakman schuurt het oppervlak licht op, herstelt eventueel houtrot en verft de kozijnen.
 • Binnen- en buitendeuren: door de binnen of buitendeuren te schilderen krijgt je huis een andere uitstraling en wordt het materiaal bovendien beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden.
 • De gevel: een oude gevel beschermen kan door deze te schilderen. De muur is nu beschermd tegen vochtdoorslag en ziet er bovendien strak en luxe uit. Het is een voordelig alternatief voor het aanbrengen van gevelbekleding.

Indien het niet alleen schilderwerk is dat bijgewerkt moet worden, kun je het beste contact opnemen met een andere vakman. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een timmerman, loodgieter of elektricien. Lees hier meer over een klusjesman in Den Dolder.

schilderwerk Den Dolder

Binnenschilderwerk Den Dolder

Hoewel binnenschilderwerk in Den Dolder vaak gezien wordt als ‘doe-het-zelf’ klus, vereist deze toch enige kennis en ervaring. Wil je verzekerd zijn van een strak en langdurig resultaat dan schakel je het beste een vakman in.

Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste binnenschilderwerken. Wil je een vakman inschakelen voor dit binnenschilderwerk? Vergelijk dan gratis offertes en vind een vakman bij jou in de buurt!

Binnenmuren en plafond schilderen

Eén van de belangrijkste binnenschilderwerken, is het schilderen van de binnenmuren en het plafond. Dit bepaalt de uitstraling van de ruimte dus het is belangrijk dat dit goed gedaan wordt. Een binnenschilder uit Den Dolder geeft je niet alleen advies met betrekking tot de materialen, maar kan je ook helpen met het kiezen van de juiste kleur.

Het behandelen van het oppervlak gebeurt op verschillende manieren. Je kan kiezen voor standaard sauswerk, waarbij de vakman dit met een kwast aanbrengt, of spuitwerk, waarbij de verf op de muur of het plafond gespoten wordt. Sauswerk is vaak iets duurder, omdat het met de hand wordt gedaan. Een voordeel is dat je niet alle meubels en vloeren hoeft af te dekken, zodat de vakman direct aan de slag kan. In het geval van spuiten zal de vakman eerst alles afdekken: ook de muren, meubels en vloer. Er kan bij spuiten wat nevel ontstaan, waardoor er verf op een verkeerd oppervlak terecht komt: dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen! Als het huis eenmaal is afgeplakt, is het spuiten van het oppervlak een fluitje van een cent: deze methode werkt snel en vakkundig en zorgt bovendien voor een strak en streeploos resultaat.

Het schilderen van de binnenmuren is iets goedkoper dan het verven van het plafond: dat komt omdat de muren gemakkelijker te bereiken zijn. Voor het plafond is vaak een steiger of ladder nodig, waardoor de kosten oplopen.

Trap schilderen

Het schilderen van de trap is één van de meest gefreesde schilderwerken in huis. Logisch, want dit kost veel tijd en energie. Bovendien is het belangrijk dat er veel aandacht aan geschonken wordt, want versleten verf op de trap kan valpartijen veroorzaken. Voor je eigen veiligheid is het dus belangrijk om de lak op de trap goed te onderhouden.

De vakman schuurt eerst de verf van de trap af. Afhankelijk van de staat van het schilderwerk gebeurt dit helemaal of worden de treden enkel licht opgeschuurd. Moet alle verf verwijderd worden, dan kiest de schilder er vaak voor om dit te zandstralen. Het is snel en efficiënt en zorgt bovendien voor het mooiste resultaat.

De traptreden worden daarna om en om geschilderd. Zo heb je altijd nog de mogelijkheid om naar boven of beneden te lopen als dat nodig is. Omdat je de trap moet blijven gebruiken, neemt het schilderwerk meerdere werkdagen in beslag. De trapleuning wordt geschilderd als de rest van de trap inmiddels gedroogd is.

Saus- en spuitwerk

Voor binnenschilderwerk heb je de keuze uit verschillende soorten technieken. Welke methode voor jou de beste keuze is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren.

 • Sauswerk: hierbij brengt de vakman de verf aan met een roller of kwast. Het duurt langer om de verf aan te brengen maar het is makkelijker om randen strak af te werken. Bovendien is de schilder minder tijd kwijt aan het afdekken van je interieur.
 • Spuitwerk in Den Dolder: in dit geval wordt de verf met behulp van een spuitmachine aangebracht. Dit werkt snel en nauwkeurig, waardoor de verf heel strak aangebracht kan worden. Wel moet de vloer en andere oppervlakken heel goed worden afgedekt, omdat er anders verf op terecht komt.

Schilder uit Den Dolder gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken!


Buitenschilderwerk Den Dolder

Natuurlijk kun je het buitenschilderwerk in Den Dolder ook uitbesteden aan een vakman. Het buitenschilderwerk is belangrijk, omdat dit het onderliggende oppervlak beschermt tegen neerslag. We raden daarom aan het buitenschilderwerk elke 7 tot 10 jaar te vernieuwen. Hieronder gaan we dieper in op een aantal verschillende soorten buitenschilderwerken. Op zoek naar een buitenschilder? Vergelijk dan gratis offertes!

Kozijnen buiten schilderen

Je kunt een buitenschilder in Den Dolder onder meer inhuren voor het schilderen van je kozijnen. Doe je dit niet, dan riskeer je houtrot. Dit veroorzaakt grotere schade zoals lekkages en vochtproblemen. Bovendien zal je isolatie minder worden en stijgt uiteindelijk zelfs je energierekening. Dit alles kun je voorkomen door je kozijnen regelmatig te laten schilderen.

De vakman schuurt het oppervlak licht op en controleert op eventuele beschadigingen aan het houtwerk. Houtrot wordt door de schilder zelf verwijderd, zodat hij direct verder kan met het schilderwerk. Voor het schilderen van alle kozijnen in een gemiddeld woonhuis kun je rekening houden met kosten tussen de €350,- tot €1.200,-.

Heb je kunststof kozijnen en wil je deze graag schilderen? Ook dat is vaak mogelijk. Het is belangrijk dat het oppervlak goed geschuurd, ontvet en schoongemaakt wordt. Daarna schildert de vakman de kozijnen met hoogglans verf, omdat dit het langst mooi blijft. Ook bij andere materialen is het vaak mogelijk om de kozijnen alsnog te schilderen. Een schilder geeft je in dat geval een persoonlijk advies.

Deuren schilderen

Naast de gevels is het ook belangrijk om regelmatig houten buitendeuren te schilderen. Dit beschermt ze tegen neerslag en verlengt zo de levensduur van je deuren.

Hoe schildert de buitenschilder de deuren?

De vakman haalt de deur eerst uit het kozijn en legt deze plat neer. Dit maakt het makkelijker om de verf gelijkmatig te verdelen. De vakman plakt alle raampjes en het deurbeslag af en brengt nu meerdere lagen verf aan. Vaak is één laag grondverf gevolgd door één of twee lagen gewone verf voldoende voor een strak en langdurig resultaat.

Ook bij deuren van een ander materiaal is het in sommige gevallen mogelijk om ze te laten schilderen. Welke voorbereidende werkzaamheden nodig zijn, hangt af van het materiaal zelf. Ook kiest de vakman een geschikte verfsoort afhankelijk van het materiaal.

Gevel schilderen

Je kunt er ook voor kiezen om je gevel te laten schilderen. Het schilderen van de gevel beschermt je buitenmuur tegen neerslag en kou en zorgt voor een betere isolatie. Het is hierbij belangrijk dat er geen beschadigingen in de gevel zitten. Heb je last van scheuren of vochtproblemen, dan is het belangrijk om deze eerst te laten herstellen.

Er zijn bij het schilderen van de gevel twee mogelijkheden:

 1. Dampopen verf: dit is speciale muurverf, geschikt voor de buitenmuur. Het voorkomt dat vocht naar binnen kan dringen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat vocht in de muur nog wel naar buiten kan ontsnappen. De levensduur is gemiddeld 10 jaar.
 2. Kalkpleister: dit wordt ook wel kaleien genoemd. Kalkpleister laat de muur ook ademen zonder dat regenwater naar binnen kan dringen. De levensduur is gemiddeld 5 tot 10 jaar.

schilderwerk Den Dolder

Waaruit bestaan schilderwerken?

Hoe worden schilderwerken uitgevoerd? De werkzaamheden bestaan uit verschillende stappen en taken. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende elementen van het schilderwerk. Je kunt voor dit alles en ervaren schilder inhuren. Op zoek naar een vakman? Vergelijk dan gratis offertes!

1. Schilderwerk voorbereiden

De eerste stap bij schilderwerk is de voorbereiding. Dit bestaat allereerst uit het afplakken van plinten, muren of andere onderdelen. Dit voorkomt dat de verf op een verkeerde ondergrond terechtkomt. Dit is onder meer nodig bij spuitwerk waarbij er vrij veel nevel vrijkomt.

Daarnaast bestaat de voorbereiding uit het schuren, ontvetten en schoonmaken van het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de verf straks goed hecht en langer meegaat.

2. Schilderwerk aanbrengen

De volgende stap is het aanbrengen van het schilderwerk. Afhankelijk van de ondergrond worden er meerdere lagen aangebracht. Meestal gebruikt de schilder eerst een geschikte grondverf of primer. Dit voorkomt dat de ondergrond te veel verf opzuigt en zorgt ervoor dat de verf strakjes wordt aangebracht. Meestal is één laag grondverf voldoende. Daar bovenop worden vaak één of twee lagen kleur overheen geschilderd.

3. Schilderwerk onderhouden

Als het schilderwerk eenmaal aangebracht is, is het belangrijk om dit goed te onderhouden. Dit is met name bij buitenschilderwerk van belang. Een deel kun je zelf doen: maak het jaarlijks schoon met een vochtige doek en controleer het oppervlak op beschadigingen of blaasjes. Als de verf intact is, is er niks aan de hand. Zie je beschadigingen dan is het belangrijk om een schilder in te schakelen om dit bij te werken.

4. Schilderwerk herstellen

Bij beschadigingen is het belangrijk om het schilderwerk zo snel mogelijk te herstellen. Doe je dit niet, dan wordt de schade groter en lopen de herstelkosten straks op. Dit is vooral het geval bij buitenschilderwerk, op deuren en raamkozijnen. Maar ook op de trap is het belangrijk: versleten of beschadigd verf op de traptreden kan de kans op uitglijden vergroten.

De vakman schuurt het beschadigde oppervlak licht op en brengt nieuwe verf aan. Dit beschermt het oppervlak weer tegen neerslag en zorgt ervoor dat het weer lange tijd meegaat.

Besparen op schilderwerk in Den Dolder?

Vind een goedkope schilder in jouw regio en bespaar tot 40%!

Wanneer moet ik schilderwerk laten doen?

Het buitenschilderwerk moet elke 7 tot 10 jaar opnieuw uitgevoerd worden. We raden dit aan, om te voorkomen dat het onderliggende hout raakt aangetast door neerslag. Controleer de verf jaarlijks op beschadigingen. Merk je al eerder dat de verf begint te bladderen of dat er andere beschadigingen ontstaan? Schakel dan zo snel mogelijk een schildersbedrijf in. Gratis offertes.

Wat betreft het binnenschilderwerk hangt het vooral af van je persoonlijke voorkeur. De muren kun je net zo vaak opnieuw laten schilderen als je maar wilt. Toe aan een nieuwe kleur? Schakel een schilder in om je muur te sauzen voor een compleet nieuwe sfeer in huis. Het is slim om dit eens in de tien jaar sowieso te herhalen voor het mooiste resultaat.

Waarom schilderwerken in Den Dolder uitbesteden?

We raden je aan om de schilderwerken in Den Dolder zoveel mogelijk uit te besteden aan een vakman. Alleen dan weet je zeker dat het schilderwerk zo lang mogelijk meegaat. Bovendien zorgt een vakman ervoor dat het schilderwerk strak wordt aangebracht zodat je verzekerd bent van de mooiste uitstraling.

Dit zijn de grootste voordelen van het inhuren van een vakman:

 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.
 • Schilders geven jou een persoonlijk advies met betrekking tot materiaal en kleur.
 • Je weet zeker dat de schilderwerken strak en vakkundig zijn aangebracht.
 • Je profiteert van een langere levensduur.
 • Met de hulp van een professionele schilder verhoog je de waarde van je woning.
 • Je hoeft zelf geen dure materialen aan te schaffen die je maar één keer gebruikt.
 • Schilders geven garantie op het afgeleverde werk.
 • Je bespaart op het btw-tarief! Als je huis ouder dan twee jaar is, betaal je slechts 9% btw.

Kosten schilderwerk 2024

Wat kost een schilder per uur? Gemiddeld €30,- tot €35,-. Bij een buitenschilder moet je rekening houden met een hoger uurtarief, rond de €35,- tot €40,-. Bij eenvoudige schilderwerken, zoals het verven van de muren of het plafond, betaal je meestal een vaste prijs per vierkante meter. De kosten voor het binnenschilderwerk liggen rond de €25,- tot €30,- per m² terwijl de kosten voor het buitenschilderwerk rond de €30,- tot €35,- per m² liggen.

Schilder Prijs inclusief mat en btw
Binnenschilder
Per m² € 25 – € 30
Per uur € 30 – € 35
Spuitwerk verf per m² € 6 – € 9
Buitenschilder
Per m² € 30 – € 35
Per uur € 35 – € 40

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijsindicatie vraag je gratis offertes aan.

Kosten schilder: per m2 of per uur?

Wat is gunstiger: een vaste prijs per vierkante meter of een vaste prijs per uur? Het voordeel van een schilder die zijn kosten per m² berekent, is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Je komt niet voor vervelende verrassingen te staan. Dit is bij een uurtarief wel anders. In de offerte staat vaak een geschatte tijd, waardoor je wel een idee krijgt van de totale kosten van de schilder.

Brengt je schilder een uurtarief in rekening? Eventueel kun je vragen of hij een totaalprijs voor je kan berekenen. Zo weten beide partijen vooraf direct waar ze aan toe zijn, ongeacht hoe lang de vakman bezig is. Lees hier meer informatie over o.a. de kosten van schilderwerk.

Btw van schilderwerken

Als je huis minimaal twee jaar oud is, profiteer je van een verlaagd btw-tarief van slechts 9%. Dit geldt voor alle binnen- en buitenschilderwerken én de voorbereidende werkzaamheden. De belastingdienst hanteert de regel dat de werken niet te veel van het schilderwerk af mogen staan om in aanmerking te komen voor het verlaagde tarief. Dit houdt in dat het repareren van een kozijn wel valt onder het standaardtarief van 21%.

Meer over het btw-tarief lees je op belastingdienst.nl.

schilderwerk Den Dolder

Kosten binnenschilderwerk Den Dolder

Benieuwd naar de specifieke kosten van binnenschilderwerk in Den Dolder? De prijs hangt af van de specifieke klus die je uitbesteedt. Het schilderen van de trap kost bijvoorbeeld tussen de €250,- tot €600,-. Voor dit bedrag brengt de vakman twee schilderlagen aan én zal hij het oppervlak schuren en schoonmaken.

Het verven van een plafond kost gemiddeld tussen de €200,- tot €1.200,-, afhankelijk van het totale oppervlak.

Wat kost een binnenschilder?

Schilderwerk Prijzen* Werkzaamheden
Kozijnen schilderen € 350-€ 1.200 5 m2 per kozijn / en alle buitenkozijnen van één woonhuis
Trap schilderen € 250-€ 600 Schuren, schoonmaken en 2 x schilderen ( aflakken )
Deuren schilderen € 200-€ 1.300 2 deuren tot een gemiddelde van 40 deuren met deurposten
Dakkapel schilderen € 375-€ 750 Zijpanelen, zijbalk tot gehele dakkapel met kozijnen en ramen
Plafonds schilderen € 200-€ 1.200 Van 30 m2 / 45 m2 inclusief voorstrijk middel aanbrengen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijsindicatie, vraag gratis offertes aan.

Kosten buitenschilderwerk Den Dolder

De kosten van het buitenschilderwerk liggen doorgaans iets hoger dan het binnenschilderwerk. Wat kost het als je al het buitenschilderwerk in één keer uitbesteedt aan een vakman? Dit bestaat uit de deuren, de raamkozijnen, dakgoten en ander buitenschilderwerk. Bij een gemiddelde tussenwoning liggen de totale kosten rond de €1.500,-. Hoe groter je woning en hoe meer buitenschilderwerk, des te hoger de kostprijs.

Bij een vrijstaande woning betaal je een gemiddelde prijs van €2.200,- en bij een hoekhuis of 2-onder-1-kap woning lopen de prijzen op tot gemiddeld €3.500,-.

Wat kost een buitenschilder?

Woning type Kosten buitenschilderwerk*
Tussenwoning schilderen € 1.500,-
Vrijstaande woning schilderen € 2.200,-
Hoekhuis / 2 onder 1 kap woning € 3.500,-
Appartement schilderen € 900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijsindicatie vraag je gratis offertes aan.


Schilder uit Den Dolder gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken!


Hoe kun je besparen op de kosten van schilderwerk?

Wie niet te veel wil betalen voor zijn of haar schilderwerk, doet er goed aan een goedkope schilder uit Den Dolder in te schakelen. Deze vind je gemakkelijk met behulp van onze gratis offerteservice. Daarnaast zijn er nog andere manieren om op de kosten te besparen. Hieronder geven we je een paar praktische tips. Op zoek naar een vakman? Vergelijk dan gratis offertes!

1. Neem een onderhoudsabonnement

Schilderwerk, zeker buitenschilderwerk in Den Dolder, moet regelmatig bijgewerkt worden. Door een onderhoudscontract af te sluiten ben je goedkoper uit dan wanneer je eens in de paar jaar een vakman inschakelt voor een eenmalige onderhoudsbeurt. Bovendien zitten onverwachte reparatiekosten (van bijvoorbeeld houtrot) bij de kosten inbegrepen.

2. Ga voor een winterschilder

Schilderwerk in Den Dolder is ’s winters tot wel 30% goedkoper: hoe kan dit? Schilders hebben ’s winters vaak minder klussen, en daarom bieden zij hun werkzaamheden aan tegen een lager tarief. Je bespaart dus tot wel 30% op de kosten als je kiest voor een winterschilder!

3. Help de schilder mee

Door te helpen met de voorbereiding of andere werkzaamheden, bespaar je de schilder waardevolle tijd. Als de vakman een uurtarief hanteert, dan kun je op de kosten van het schilderwerk besparen. Je kunt helpen met het afplakken van plinten en muren of bijvoorbeeld het schuren van het oppervlak. Vraag het schildersbedrijf in Den Dolder of er nog andere voorbereidende werkzaamheden zijn die je kunt uitvoeren.

4. Lagere btw

Is je huis ouder dan 2 jaar, dan vallen de schilderwerken in Den Dolder onder het verlaagde btw-tarief van slechts 9%. Je krijgt dus een flinke korting en bent een stuk goedkoper uit. Koop je een nieuwbouwhuis, dan kun je overwegen om eerst je huis zelf te schilderen en na 2 jaar een vakman in te schakelen voor het mooiste resultaat.

schilderwerk Den Dolder

Schilderwerken in Den Dolder? Vergelijk gratis offertes

Schakel voor al je schilderwerken in Den Dolder een ervaren schilder in! Met de hulp van een vakman is al het schilderwerk in een mum van tijd aangebracht. Bovendien ben je verzekerd van het mooiste resultaat, zonder kleurverschillen, druipers of beschadigingen. Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je eenvoudig tot wel 40% op de totaalprijs van het schilderwerk. Je aanvraag is gratis en verder zonder verplichtingen: je zit dus nergens aan vast!

Gratis schilderwerk offertes ontvangen!


Meest recente opdrachten

Trap schilderen in Utrecht
Wand schilderen in Amersfoort
Diverse schilderwerken in Veenendaal
Kozijnen schilderen in Zeist
Buitenschilderwerk in Nieuwegein
Buitenschilder in Houten
Schilderwerk bijwerken in Soest
Plafond schilderen in Woerden
Binnenschilder in Ijsselstein
Kleine schilderwerken Leusden