schuttingen

Schuttingen

Bijna iedere woning in Nederland heeft een afscheiding om hun tuingrens aan te geven. Dit gebeurt vaak in de vorm van struiken of een schutting. Een nadeel van een groene afscheiding van planten of struiken is dat u deze moet onderhouden. Veel mensen kiezen daarom voor een schutting. Een schutting hoeft nagenoeg niet onderhouden te worden. Nadat u de afscheiding heeft geplaatst heeft u er eigenlijk geen omkijken meer naar. Een Klusjesman inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Verschillende soorten schuttingen

Er zijn veel verschillende soorten schuttingen omdat iedereen weer een andere smaak heeft. Wilt u graag een schutting laten zetten, dan heeft u keuze uit een houten, composiet, beton, betongaas, wilgentenen en een schutting met lamellen.

Houten
De houten schutting is de meest voorkomende. Deze variant kan van normaal hout worden gemaakt en van hardhout dat een stuk sterker is. Het hout is van te voren geïmpregneerd zodat het rottingsproces tegen wordt gehouden en het hout langer mee gaat. Om uw houten erfafscheiding nog beter te beschermen, kunt u ervoor kiezen om rondom een betonnen omlijsting te plaatsen. Het hout komt niet in aanraking met de natte ondergrond. Uw schutting kan zo tientallen jaren mee gaan.

Composiet
Dit is een schutting gemaakt van verschillende materialen. Materialen zoals hout en plastic worden hiervoor gebruikt. Een voordeel van composiet is dat het nauwelijks rot en dat het heel lang mee gaat.

Beton
Een afscheiding die bestaat uit betonnen platen met leuke motieven. Beton is enorm sterk en heeft een lange levensduur omdat het eigenlijk niet vergaat. De betonnen schuttingen worden vaak in stedelijke gebieden geplaatst.

Betongaas
Met hardhoutpalen staat deze schutting in de grond, hiertegen wordt betongaas geplaatst. Nu heeft u ruimte tussen twee stukken beton gaas. De ruimte hier tussen wordt gevuld met stenen. Een voordeel is dat u stenen met een kleur uit kunt kiezen die bij uw woning en tuin passen. Het vergt bijna geen onderhoud en gaat heel lang mee.

Wilgentenen
Houdt u van de natuur en wilt u een afscheiding met een natuurlijke uitstraling, dan is een wilgentenen schutting de oplossing. De variant bestaat uit gevlochten wilgentenen die samen een dicht geheel vormen.

Schutting met lamellen
Een lamellen schutting werkt net als de lamellen in een woning. De lamellen kunnen namelijk opengezet worden zodat er veel zonlicht in uw tuin komt. Zet u ze dicht, dan heeft u schaduw om in te zitten. De lamellen afscheiding is gemaakt van normaal of hardhout.

Klusjesman Expres, uw klussenbedrijf voor de juiste expertise op het gebied van houten, beton, wilgentenen, schuttingen met lamellen en composiet.

Schuttingdeuren

Nu u uw schutting uit heeft kunnen zoeken, is het tijd om een deur uit te zoeken. De schuttingdeur is belangrijk, het is namelijk de doorgang naar uw tuin en schuur. U moet kijken of u de deur veel gaat gebruiken en war er allemaal doorheen moet. Heeft u een schuur in de achtertuin waar uw motor in moet bijvoorbeeld, dan moet de schuttingdeur wat breder worden zodat u hier met de motor doorheen kan. Is dit niet nodig, dan kiest u natuurlijk voor een standaard deur. Daarnaast heeft u nog de keuze in welke stijl u uw deur wilt hebben. Een deur in de zelfde stijl of van het zelfde materiaal is mogelijk. Wilt u echter dat de deur opvalt, dan is het ook mooi om de deur in een andere stijl aan te schaffen.

Schutting matten

Schutting matten zijn ook gemakkelijk om te gebruiken om een afscheiding te maken. Het principe is heel simpel, u heeft palen nodig die u in de grond plaatst en daar tegenaan bevestigd u de matten. De matten zijn in verschillende varianten te verkrijgen. U heeft keuze uit bamboe, wilgentenen, riet en heide. Uw tuin krijgt een natuurlijke uitstraling met de natuur matten. De matten worden vaak per rol of per paneel verkocht.

Schuttingpalen

Schuttingpalen zijn ook in verschillende soorten te verkrijgen. Palen van naaldhout en hardhout, die net als de planken geïmpregneerd zijn om de levensduur te verlengen. De schuttingpalen zijn erg belangrijk bij het maken van een afscheiding. De palen zorgen ervoor dat de schutting stevig staat en niet omwaait. De palen worden in paal houders en/of cement geplaatst om ze stevig in de grond te laten staan. Vervolgens kunnen de planken op de schuttingpalen gemonteerd worden.

Deurbeslag en sloten

Het is ook belangrijk dat uw tuin deur wordt voorzien van mooi deurbeslag en eventueel een slot om uw waardevolle spullen te beschermen tegen inbrekers. Om uw deur soepel te openen en te sluiten, is het juiste beslag nodig. Wilt u uw schuttingdeur voorzien van een slot, kies dan voor een slot met het juiste keurmerk zodat u ervan uit kan gaan dat uw deur niet snel geopend wordt door ongenodigde gasten.

Schuttingplanken

Waarom zou u een complete schutting aanschaffen als u zelf ook een afscheiding kunt bouwen? U heeft hiervoor wel de juiste schuttingplanken nodig. Deze planken zijn bij de doe-het-zelf zaken te verkrijgen. U heeft de keuze uit naaldhout, hardhout en composiet. De naaldhouten planken zijn vaak al voorzien van een geïmpregneerd laagje waardoor de planken langer mee gaan. Gaat u deze planken zagen, dan met het gezaagde stukje na het zagen voorzien worden van een nieuwe geïmpregneerde laag. Door deze laag gaan de planken tot wel 5 keer langer mee. De hardhouten planken gaan van zichzelf al langer mee. Het hardhout wordt ook bewerkt, met een wax worden de koppen ingesmeerd om vocht tegen te gaan. De wax zorgt ervoor dat er geen vocht in de planken komt waardoor de planken door weeromstandigheden kapot kunnen gaan. Smeer de gezaagde koppen dan ook opnieuw in met wax. De composieten planken zijn erg goedkoop en worden gemaakt van houtstof van hardhout. Dit stof wordt samen geperst met plastic en maakt een sterke plank. Deze planken gaan minder lang mee als de hardhouten planken.

Offerte aanvragen

Wilt u uw struiken of uw verouderde schutting vervangen door een nieuwe schutting? Zelf een schutting in elkaar zetten is geen moeilijke klus, u heeft wel enige handigheid nodig. Bent u toch geïnteresseerd in een nieuwe schutting, dan u kunt het echter ook laten doen door een specialist. U zoekt zelf een mooie schutting uit die u graag in uw eigen tuin wilt hebben. Vraag daarna geheel vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van een schutting in uw tuin. U krijgt vanzelf een offerte toegestuurd, zonder dat u verder ergens tot verplicht bent!

Klusjesman Expres, het gerenommeerd klussenbedrijf waarna u naar op zoek bent. Expert in het aanleggen van schuttingen in verschillende soorten en maten.