loodgieter

Loodgieterwerkzaamheden

Een klusjesman is een allround vakman die van alles doet in de woning, van dakwerken tot een CV-service. Een loodgieter verricht onderhoud, reparatie en installatiewerkzaamheden. Van oorsprong is het een ambachtelijk beroep. Na de oorlog zijn er veel loodgieters naar ons land gekomen voor de wederopbouw van Nederland. Deze zorgden vooral voor loden pijpen om leidingen waterdicht te maken en aan te leggen. Tegenwoordig is het vak een stuk veelzijdiger geworden. Onderstaand gaan wij dieper in op de werkzaamheden die dagelijks onderdeel uitmaken van ons werk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag dan gratis een offerte aan voor de werkzaamheden die u wilt laten verrichten. Uw aanvraag is kosteloos en vrijblijvend.

Sanitair

Het sanitair in een woning is een belangrijk onderdeel, hier zorgt u voor uw persoonlijke hygiëne. Op den duur wordt het sanitair minder en is de kans op een lekkage groter geworden. Een lekkende kraan, verstopte wasbak of kapotte tegeltjes, dit hoort allemaal bij een verouderd sanitair. Een loodgieter zorgt voor het onderhouden van het sanitair en repareert de lekkende en verstopte onderdelen. Wilt u echter helemaal wat nieuws, dan installeren zij nieuw sanitair voor u.

Last van lekkage

Lekkage is een veel voorkomend probleem in veel huishoudens en zorgt ook voor veel schade. Een lekkende kraan verliest veel water op een dag wat kan oplopen tot een halve liter per uur. Het repareren van een lekkende kraan is geen lastige klus, u hebt alleen wat handigheid nodig. In de meeste gevallen moet het kraanleertje vervangen worden. Door de jaren heen kan het rubbertje namelijk verouderen en broos worden, waardoor er een lekkage ontstaat. Naast de lekkende kraan, kunnen ook uw leiding het probleem zijn, de riolering, het dak, of kapotte douchetegels waar water tussen loopt. De loodgieters van tegenwoordig hebben de nieuwste technieken waarmee ze een lek snel hebben opgespoord. Met een camera kunnen ze in uw riolering en in uw leidingen kijken, met een infraroodcamera kijken ze waar er water ophoopt.

CV-service

Om er lekker warm bij te blijven zitten, is het belangrijk dat uw CV-ketel in een goede staat verkeerd. Door hem eens in het half jaar te onderhouden, houdt u hem in een goede staat en gaat hij heel lang mee. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt het water bijgevuld en de radiatoren worden ontlucht. Is uw verwarmingsinstallatie al oud en is de kans dat hij defect raak groter geworden, dan kan het verstandig zijn om een nieuwe ketel te laten installeren. Een loodgieter sluit deze met alle gemak voor u aan, zodat u er weer lekker warm bij kan zitten. Tevens is het verstandig om een oude ketel te vervangen door een nieuwe, deze zijn namelijk een stuk zuiniger zodat u gaat besparen op uw energie rekening.

U zoekt een loodgieter voor werkzaamheden aan uw CV-ketel, riolering, sanitair of lekkage? Wij voeren alle loodgieterwerkzaamheden uit!

Riolering

Een riolering behoort het te doen, doet hij het niet meer, dan kan dit knap lastig zijn. Door een verstopping kunt u praktisch geen water meer gebruiken, omdat dit niet weg kan spoelen. Met een camera kijken de loodgieters in uw leidingen en riolering om de oorzaak vast te stellen. Er zijn namelijk meerdere oorzaken mogelijk, een verstopping, verzakking van de leidingen of breuk in de leiding. Met een camera inspectie is de oorzaak snel gevonden en kunnen de loodgieters gericht te werk gaan, zonder overbodig hak- en breekwerk. In een geval van een verstopping gaan ze met een hoge drukspruit de riolering in en spuiten ze de verstopping weg. In het geval van een breuk of verzakking, moet het gedeelte dat kapot is vervangen worden.

Dakwerken

Het dak is een belangrijk onderdeel van uw woning, het zorgt ervoor dat u warm en droog binnen kunt zitten. Het onderhouden van het dak is daarom ook erg belangrijk. Een lekkage kan veel schade aan uw dak toebrengen. Laat uw zink-, koper- en loodwerk controleren op gebreken. Daarnaast kan een loodgieter ook dakleer vervangen er repareren.

Loodgieter inschakelen

Zoals u hebt kunnen lezen heeft een loodgieter veel werkzaamheden die hij voor u uit kan voeren. Wij zijn opgeleid als allround vakman en zijn in bezit van de benodigde papieren. Zit u met een probleem omdat er een lekkage, verstopping of er moet een nieuwe CV-ketel geïnstalleerd worden? Voor alle loodgieterwerkzaamheden staan wij voor u paraat. Wilt u graag een loodgieter inschakelen, maar bent u benieuwd wat voor prijzen zij hanteren? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt spoedig reactie!