verlaagd plafond

Verlaagd plafond maken

Denkt u er over na om een verlaagd plafond te plaatsen in bijvoorbeeld uw badkamer, keuken of woonkamer? Dit heeft vele voordelen. Zo kunt u een verlaagd plafond makkelijk voorzien van leidingen en kabels waardoor deze niet zichtbaar zijn, isolatie wordt makkelijker aangebracht en ook het monteren van inbouwspots is erg eenvoudig. Bovendien bespaart u na het maken van een verlaagd plafond op de stookkosten. U leest hier meer over hoe u dit zelf kunt verlagen met behulp van een gipsplaat, de prijzen, de geadviseerde hoogte en over het zelf monteren van spotjes. Hulp nodig van een vakman? Vul vrijblijvend het contactformulier in

Hoeveel kan het plafond zakken?

Hoeveel uw zoldering in hoogte verlaagd kan worden hangt af van de verlichting en leidingen die u wilt plaatsen en eventuele isolatie. De gemiddeld gerekende dikte van isolatie is 6 tot 10 centimeter. Wilt u hierbij ook nog inbouwspots monteren, dan is een hoogte tot de zoldering van 15cm prima. Wilt u geen gaten in de nieuwe isolatiedekens maken? Plaats dan de inbouwspots op de isolatie, de zoldering moet dan op zijn minst 20 centimeter verlaagd worden. Houd ook zeker rekening met de hoogte in combinatie met de grootte van de ruimte in combinatie met uw eigen voorkeur.

Spanplafond of verlaagd plafond?

Een spanplafond is een elastisch doek wat strak onder uw oude wordt gespannen. Een spanplafond kan op elk soort plafond worden aangebracht in elke ruimte zoals een badkamer of woonkamer. Hoe slecht of krom het ook is, met een spanplafond ziet deze er in een mum van tijd weer strak en als nieuw uit. Het maken van een verlaagd plafond lijkt veel op een spanplafond. Een verlaagd plafond timmert u over uw oude heen. Een groot voordeel hiervan is dat u kosten bespaart voor het slopen. U hoeft het oude er niet uit te halen maar u timmert gewoon het nieuwe er overheen. U bent dus minder verbouwingskosten kwijt.

Prijs verlaagd plafond laten plaatsen

Voordat u begint met het maken is het belangrijk om te weten wat de kosten hiervan zijn. Koopt u zelf de materialen in? Dan zullen de prijzen voor het verlagen gemiddeld tussen de 15 en 25 euro per m2 zijn. Als u het door een vakman laat doen dan bent u hier uiteraard ook kosten aan kwijt. Een timmerman met ervaring is gemiddeld een uur per m2 bezig met het verlagen. Voor de exacte prijzen vraagt u het beste een offerte aan.

Inbouwspotjes

Inbouwspots zijn makkelijk zelf te monteren en de spotjes geven een erg mooi en strak effect. Zorg ervoor dat wanneer uw zoldering nog open ligt, u om de 60 centimeter dwarsbalkjes bevestigd. Tegen dit rachelwerk moeten later namelijk de gips balken aangezet worden. Zorg er vervolgens voor dat alle elektra goed ligt door met het huishoudsnoer en de stekker een verbinding te maken tussen de plek waar de spotjes moeten komen en het stopcontact. Hierna kan het dicht gemaakt worden met bijvoorbeeld gips platen. Vergeet niet om de plek af te tekenen waar u de spotjes wilt plaatsen. Boor hier vervolgens gaten in en trek hier het snoer door. Verbind de spotjes met de snoertjes en klik ze in de gaten. Zo simpel is het plaatsen en monteren van spotjes!

Verlaagd plafond doe-het-zelf tips

Wilt u het verlagen zelf doen? Met behulp van een gipsplaat is dit niet heel moeilijk. De eerste stap is het bepalen van het laagste punt. Het is verstandig om kijkgaten te maken zodat u ziet waar de regels en plafondbalken lopen. Teken ze op verscheidene plaatsen van de oude zoldering af.

Teken daar een regeldikte af tegen de muur. Vervolgens moet deze streep op alle muren worden overgenomen met behulp van een waterpas. Schroef hierna de latten van het rachelwerk dwars op de oude regels. De afstand moet 30cm zijn.

Bij het vaststellen van de goede regelafstand gebruikt u een smal strookje gipsplaat. Houd deze op het midden van de eerste regel van het rachelwerk en teken de plek van het midden van de volgende regel op het bestaande plafond af.

Controleer regelmatig of het rachelwerk op de juiste hoogte zit. Schroef vervolgens de platen van gips tegen het rachelwerk, maar houd 1 cm vanaf de muur vrij. Bevestig de platen van gips met twee personen met schroeven. Tot slot maakt u plafondlijsten van stroken gipsplaat, deze schroeft u rondom vast.

Vraag vrijblijvende offertes aan

Wilt u mooie spots aanbrengen in uw badkamer? Of wilt u dat uw zoldering in de woonkamer er weer als nieuw uitziet? Het verlagen zal een groot verschil maken. De prijzen van het verlagen verschillen per kamer en woning. Voor de meest accurate prijzen vraagt u het beste een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan. Dit doet u door het formulier op deze pagina in te vullen. Ook voor andere vragen over het plaatsen van rachelwerk, gips platen en het monteren van inbouwspots na het verlaagd maken bent u bij ons van harte welkom.

Wilt u uw plafond laten verlagen? Bij Klusjesman-expres ontvangt u gegarandeerd vakwerk voor de laagste prijzen. Vraag bij ons geheel kosteloos en vrijblijvend offertes aan.