zolderverbouwing

Zolderverbouwing

Het is waarschijnlijk de minst gebruikte ruimte in een woning, toch kunt u er heel wat moois van maken. We hebben het natuurlijk over de zolder, een ruimte waar weinig zonlicht naar binnen komt. Toch is het een plek waar veel potentie in zit en die naar van alles omgebouwd kan worden. Wanneer u een gezinsuitbreiding krijgt en u eigenlijk een extra ruimte nodig hebt, dan kan de zolder bij een verbouwing in een slaapkamer worden gemaakt. Toch blijft het een donkere ruimte, daarom is het verstandig om er een dakraam of een dakkapel te plaatsen.

Hulp nodig bij uw zolderverbouwing? Klusjesman Expres is u graag van dienst. Gegarandeerd vakwerk tegen scherpe prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Kinderkamer

Mocht u een speciale plek willen inrichten voor de kinderen, waar ze lekker hun gang kunnen gaan? Dan is bij uitstek de zolder de meest geschikte ruimte. U hebt er in de woonkamer geen last van en de kinderen hebben alle ruimte. Zat plek om hun speelgoed op te bergen, om hutten te bouwen en om vriendjes en vriendinnetjes te ontvangen. Het enige wat er dan aan de zolder moet gebeuren is een kleine opknapbeurt om het een beetje vrolijker te maken. Daarbij kan extra licht en ruimte geen kwaad, een dakraam of dakkapel zou een mooie aanvulling zijn. Om de kosten te drukken zou een dakraam voor voldoende licht zorgen, maar creëert geen extra ruimte.

Slaapkamer

Van de zolderruimte valt ook gemakkelijk te verbouwen in een slaapkamer, de verbouwing lijkt natuurlijk veel op die van een kinderkamer. Er moet qua stijl wel wat gebeuren, de muren een kleurtje geven, dakraam of dakkapel plaatsen, verwarming monteren en eventueel het dak isoleren zodat het in de winter warm blijft en in de zomer niet snikheet wordt. Een dakkapel is bij een slaapkamer wel een mooie aanvulling, dit geeft net wat meer ruimte die u in een ruimte met schuine muren wel kunt gebruiken.

Dakraam plaatsen

Bij de zolderverbouwing is het goed om van te voren eerst een plan te maken wat u met de ruimte wilt gaan doen. Daarbij hoort ook een lijstje met mogelijke kosten. Op die manier bent u goed voorbereid en kunt u opzoek naar de juiste spullen. Een dakraam is een stuk goedkoper dan een dakkapel, maar het geeft dan ook alleen wat extra natuurlijk licht. De kosten voor het plaatsen van een dakraam beginnen bij een prijs van €280,-. Het is natuurlijk altijd voordeliger als u zelf aan het klussen gaat.

Dakkapel plaatsen

Bij het verbouwen van de zolder tot een slaapkamer, is een dakkapel eigenlijk onmisbaar. De extra ruimte en al het natuurlijke licht dat naar binnen komt draagt bij aan een beter leefklimaat. De kosten voor het plaatsen van een dakkapel lopen wel iets verder op dan bij een dakraam, daarbij komt kijken dat het ook wat meer tijd in beslag neemt. Een goedkopere prefab model zal ongeveer voor €3.500,- op uw dak worden gemonteerd.

Handige tips voor op de zolder

Voor het realiseren van uw ultieme zolder kunt u wel een aantal tips gebruiken, met deze tips maakt u het leven op de bovenste verdieping een stuk aangenamer. Daarom voor u een aantal tips op een rijtje:

  • Maak voordat u begint met verbouwen, is het verstandig om van te voren eerst een plan te maken. U schrijft uw wensen op en maakt een tekening van de gewenste ruimte. Door het op deze manier te doen, hebt u snel een overzicht van wat de benodigdheden zijn om alles te verwezenlijken. Gaat alles passen? Door de ruimte op te meten, weet u of alles gaat passen.
  • Isolatie is ook een belangrijk onderdeel van het verbouwen van de bovenste verdieping. In de winter kan het hier namelijk erg koud zijn, in de zomer juist weer erg heet. Met isolatiemateriaal creëert u meer balans in de temperatuur. Het zal niet extreem heet of koud meer worden. Het isolatiemateriaal kan op twee manieren worden geplaatst, onder de dakpannen of tussen de draagbalken. Wilt u onder de dakpannen isoleren, dan moeten eerst uw dakpannen van het dak af. Tussen de draagbalken plaatst u gemakkelijk isolatie platen.
  • Een vaste trap naar zolder is erg gemakkelijk en eigenlijk een must wanneer u er een slaapplek van gaat maken. U wilt ten slotte geen ongelukken hebben.
    Neemt u deze tips en ander advies mee in de verbouwing van uw zolder, dan bent u verzekerd van veel comfort op de zolder.